Αξιοθέατα χωριού...

kentriki

Τα δύο καταφύγια της Βαμβακούς είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν. Το καταφύγιο στη θέση "Αυριαλλού" σε υψόμετρο 1484 μ.

kato-katafygio

Το καταφύγιο στην τοποθεσία "Αρνόμουσγα"σε υψόμετρο 1420 μ. φιλοξενεί συχνότατα ορειβατικούς συλλόγους, οι οποίοοι από ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια διασχίζουν το πανέμορφο βουνό.

katafygio-pano

Στη γραφική πλατεία, με τον τεράστιο πλάτανο και τις ακακίες, υπάρχει μια πανέμορφη εκκλησία που σπάνια συναντάς, το Ηρώον και οι προτομές του Κλήμη, του Θεοδώρητου Β', του Σπύρου Νιάρχου και του Σταύρου Νιάρχου.

ekklisia

theodoritos-ekklisia

Στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, υπάρχει ένα λιτό μνημείο στη μνήμη των 28 Βαμβακιτών, που έπεσαν θύματα κατά τη διάρκεια της Κατοχής και του εμφυλίου πολέμου. Το καφενείο, ένα στολίδι, έτοιμο να ξεκουράσει όποιον το ζητήσει. Το χωριό κρατάει την παραδοσιακή γραμμή σε όλα του τα σπίτια και δεν έχει χάσει τίποτε από την παλιά του γοητεία. Στην παραδοσιακή γραμμή κτίζονται ή αναπαλαιώνονται τα τελευταία χρόνια, αρκετά σπίτια από ντόπιους και ξένους.

paradosiaki-grammi

ekklisia1

kafeneio1

Δίπλα και κάτω από την πλατεία υπάρχει ένα γήπεδο μπάσκετ. Στη Βαμβακού βρίσκεται η έδρα του Δασονομείου του Πάρνωνα και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν - πεζοπορούντες - την πανέμορφη διαδρομή προς την ιερά μονή της Αγ. Κυριακής, η οποία έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

agia-kiriaki-2

agia-kiriaki

Share

nea-sillogou

xenonas

kafeneio1

ipirisies taxi asimakopoulos

photogallery

videogallery

xenonas kafeneio1 ipirisies taxi asimakopoulos fyshka-bambakou lakonistas

Connect with us:

facebook  twitter  youtube-icon-png