Νέο αίμα στη Νέα Ζωή! Ανανεωμένο κι ενισχυμένο το ΔΣ του Συλλόγου Βαμβακούς!

NEA ZWH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με επιτυχία και χρήσιμα συμπεράσματα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακούς “Νέα Ζωή”, όπου έλαβαν χώρα ο απολογισμός της διετίας και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το απελθέν ΔΣ ολοκλήρωσε τη θητεία του, έχοντας στις αποσκευές του -τα τελευταία 4 χρόνια- περισσότερες από 50 εκδηλώσεις, εξωραϊστικές παρεμβάσεις, δωρεές και πολυάριθμες δράσεις σε ποικίλους τομείς.

Τη Γενική Συνέλευση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χάρης Βασιλάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα έργο της Νέας Ζωής, απαριθμώντας τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα από τον περυσινό Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Βαμβακούς διοργάνωσε το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού με τη γνωστή chef,Μυρσινή Λαμπράκη, και τη συμμετοχή πολυάριθμων επιχειρήσεων όπως η G FISH, η ΥΓΑΙΑ, το ΜΠΑΧΑΡΙ, τα κρασιά Β.Γιαννόπουλος, το ανθοπωλείο Περί Ανθέων, αλλά και ο γεωπόνος, Μάριος Σώτηρας. Παράλληλα, έθεσε σε κυκλοφορία το Ετήσιο Ημερολόγιο δια χειρός Γεωργίου Σπηλιάκου. Ακολούθως, φιλοξένησε ομάδα προσκόπων από περιοχές της Αττικής και πραγματοποίησε διήμερο άθλησης στη Βαμβακού σε συνεργασία με το Γυμναστήριο Ευεξία. Συγχρόνως, διοργάνωσε με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης πεζοπορική εξόρμηση με επίκεντρο το παλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής, για το οποίο μάλιστα υπήρξε παρέμβαση του συλλόγου προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, με σκοπό να προκύψει επίσημη ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα έργα.

Επίσης, όπως συνηθίζει τα τελευταία 4 χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή διοργάνωσε έναν ακόμη κύκλο καλοκαιρινών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο “ΦΥΣΗκά Βαμβακού”, ο οποίος φέτος περιελάμβανε μία ακόμη συμμετοχή στο Κρόνιον Πέρασμα, τη συνδιοργάνωση της Πανελλήνιας Συνάντησης Αστρονόμων με την Ένωση Αστρονόμων Σπάρτης, την παρουσίαση του Λακωνικού Ημερολογίου με θέμα τον Πάρνωνα από τις εκδόσεις Ιδιομορφή, τη συνεργασία με το δρ. Σταύρο Σπηλιάκο και την πραγματοποίηση των Εκδηλώσεων “Το Juke Box στον Παλιό Καφενέ” και “Τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου”. Παράλληλα η Νέα Ζωή διοργάνωσε -με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή 500 και πλέον ατόμων- το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού (με τη συμμετοχή του Ζαχαρία Καρούνη, του Παναγιώτη Αγγελακόπουλου, του Ηλία Καππάκου, της Ειρήνης Χριστοφιλάκης, του Βασίλη Βίλου, του Χρήστου Λυκουρέντζου, του Μιχάλη Δανιά, του Γιώργου Ζήτσα, του Σπύρου Καππάκου και των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης), μία ακόμη μουσική βραδιά από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, αλλά κι ένα αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή από τους Primo Secondo. Τέλος, συνεχίστηκαν και φέτος οι δράσεις για τα παιδιά σε συνεργασία με την Εύα Δρίτσα, επικεφαλής της Λέσχης Ανάγνωσης Καρυοθραύστης και νέα πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών, ενώ πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση της αρχιτεκτονικής της Βαμβακούς από πτυχιούχους του ΕΜΠ. Φυσικά, δεν έλειψε ούτε φέτος η ... γευστική συνάντηση των Βαμβακιτών στην Κάτω Βρύση. Τέλος, μία σημαντική στιγμή του συλλόγου ήταν η ένταξη του εκδηλώσεων ΦΥΣΗκά Βαμβακού στο χάρτη των Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται ανά την Πελοπόννησο, μεταξύ αυτών της Επιδαύρου, του Σαϊνοπουλείου κ.α.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο ταμίας του Συλλόγου, Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος παρέθεσε τα οικονομικά δεδομένα της Νέας Ζωής, ενώ ακολούθησε η τοποθέτηση του αντιπροέδρου, Χάρη Βελδέκη, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο μέχρι σήμερα έργο του συλλόγου. Φυσικά, το λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Τάσος Μάρκος, ο οποίος συνεχάρη τη Νέα Ζωή και δεν παρέλειψε να θέσει επι τάπητος ζητήματα που αφορούν το χωριό. Τέλος, η Νέα Ζωή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της -απονέμοντας τιμητική πλακέτα- στον κύριο Γεώργιο Χούπη, ο οποίος στήριξε οικονομικά το σύλλογο.

Μετά την ολοκλήρωση του Απολογισμού, έλαβαν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη νέου σχήματος διοίκησης. Ύστερα από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “Νέα Ζωή” εξελέγησαν με σειρά σταυρών προτίμησης οι κάτωθι:

Χάρης Βασιλάκος, Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος, Χαράλαμπος Αλεξανδράκης, Αγγελική Σπηλιάκου, Αλέξανδρος Γεωργουλόπουλος, Χάρης Βελδέκης και Παναγιώτης Κωνστανταράκος.

Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας το ΔΣ του Συλλόγου συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής μορφή:

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Χάρης Βασιλάκος

Αντιπρόεδρος α': Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος

Αντιπρόεδρος β': Χαράλαμπος Αλεξανδράκης

Γενικός Γραμματέας: Χάρης Βελδέκης

Αναπλ. Γεν.Γραμματέας: Αλέξανδρος Γεωργουλόπουλος

Ταμίας: Αγγελική Σπηλιάκου

Αναπλ.Ταμίας: Παναγιώτης Κωνστανταράκος

Εξελεγκτική Επιτροπή

Βελδέκης Ι.Χαράλαμπος, Βερδήλου Μάρθα, Μάτα Γαλάτα

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου, θέλοντας να συνεχίσει το έργο που πραγματοποιήθηκε τα 4 τελευταία χρόνια, δρομολογεί για τους 2 επόμενους μήνες τη συμμετοχή του στην Εκδήλωση Ζωής Spartan Hero – Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών, στις 5 Σεπτεμβρίου, στο Κτήμα Νερόμυλος (διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Νιόβη) και φυσικά τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού στα μέσα του Οκτώβρη.

Ιδιαίτερες και ειλικρινείς ευχαριστίες σε αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό μας!

Share

nea-sillogou

xenonas

kafeneio1

ipirisies taxi asimakopoulos

photogallery

videogallery

xenonas kafeneio1 ipirisies taxi asimakopoulos fyshka-bambakou lakonistas

Connect with us:

facebook  twitter  youtube-icon-png